EN

Soort: Body & mind

Yoga in Body & Mind Oost

Yoga in Body & Mind Oost

Bij USC Body & Mind in Amsterdam Oost volg je cursussen van 9 weken in verschillende vormen. Van introcursussen tot cursussen voor gevorderden in Asthanga. De yogastudio is een superchille plek voor ontspanning na studie of werk!

Rooster

Kies een locatie…
 • Deze week

Week 24

Zomer 2019

Deze zomer vind je verschillende yoga zomer intensiefcursussen: 6 lessen van 1,5 uur gedurende 2, 3 of 6 weken. In USC Body & Mind.

 • Ashtanga yoga: start 2 juli. 6x les op dinsdag 17.30 – 19.00 uur. Door Maximiliaan Cohen.
 • Hatha yoga: start 9 juli. 6x les op dinsdag en donderdag van 8.00 – 9.30 uur. Door Anna de Waard.
 • Yin yang yoga: start 15 juli. 6x les op maandag en donderdag van 19.30 – 21.00 uur. Door Barbara Falorni.
 • Vinyasa yoga: start 13 augustus. 6x les op dinsdag en donderdag 8.00 – 9.30 uur. Door Hannah Stork.
 • Critical alignment yoga: start 19 augustus. 6x les op maandag, woensdag en vrijdag 17.30 – 19.00 uur. Door Loviisa Mellin.

Yogacursussen: hoe werkt dat?

 • De cursussen bestaan uit 9 lessen en je kunt 4 keer per jaar starten.
 • Inschrijven? Check de info onder de tab inschrijven! :-)
 • Gedurende je cursus kun je gratis meedoen aan de meditatielessen bij USC Body & Mind.

Welke yogacursus past bij jou?

 • Lees onder een beschrijving van onze 9 yogastijlen. Waarin verschillen ze? Hoe Fysiek en Mentaal zijn ze? Welk Tempo kun je verwachten?
 • Geen ervaring? Dan kun je overwegen de introcursus te volgen.
 • Staat er geen niveau in de cursustitel? Ook dan kun je zonder ervaring aan de cursus meedoen!
 • Je kunt aan niveau II deelnemen als je niveau I gevolgd hebt, of in overleg met de docent.

Waarom kies je yoga bij USC Body & Mind?

 • Yoga bij het USC is heel goedkoop voor studenten in Amsterdam. Ook voor-niet studenten is er een eerlijk tarief.
 • De yogazaal is erg chill: de uitstekende locatie voor ontspanning na een drukke werk- of studiedag.
 • In een yogacursus van 9 weken ga je dieper in op een bepaalde vorm, er zit ontwikkeling in zo’n cursus!

Onze yogavestigingen: een inkijkje

Wil je gratis uitproberen?

De eerste van een cursus staat open om gratis uit te proberen. Maar, alleen als de cursus niet volzit. Het is dus een beetje tricky om die eerste les af te wachten. Houd dus in de gaten hoeveel plekjes er nog over zijn als je een proefles overweegt…

USC Yoga in ClubWest

We bieden ook yoga bij onze vestiging ClubWest in Amsterdam West. Daar hebben we yoga in de vorm van abonnementen waarmee je alle lessen kunt volgen. Check it out!

Yoga basic in het fitnessprogramma

Sport je bij het ASC, Universum of Amstelcampus? Dan staat er een yoga basic-les op het rooster die je kunt volgen met je (groeps)fitnessabonnement.

De verschillende yogastijlen bij het USC

Yoga introcursus

Wil je kennismaken met yoga en andere cursussen van USC Body & Mind? Wil je kijken welke yogavorm jij het leukste vindt, en meteen ook Tai chi en Chi kung een keer uitproberen? En welke docent het beste bij jou past? Kom ze dan allemaal uitproberen in deze cursus.

USC-docenten

Meerdere USC-yogadocenten geven de lessen van deze introcursus.

Critical alignment yoga

Critical alignment yoga is een moderne methode, ontwikkeld door Gert van Leeuwen. Met behulp van verschillende ‘props’  leer je om het lichaam uit te lijnen. Gewrichten en wervels worden weer mobieler, spieren sterker, en de geest vrijer.

Fysiek √√√
Mentaal √√
Tempo √√√

USC-docenten

Yvonne Teuben

had 16 jaar geleden zeer ernstige RSI klachten en kwam toevallig met Critical Alignment Yoga in contact. “Al na drie weken yoga waren mijn klachten zoveel minder geworden dat het als een soort wonder voelde.” Geïntrigeerd door deze yogavorm volgde zij de meerjarige opleiding tot Critical alignment docent bij Gert van Leeuwen om daarna ook de aanvullende therapie opleiding te doen. Zij werkt voor diverse yogascholen en zorgt ervoor dat ze zelf zeker twee yogalessen in de week volgt.

Loviisa Mellin

beoefent onder andere Astanga Vinyasa yoga en Iyengar yoga. In 2009 kwam ze bij Gert van Leeuwen terecht voor Critical alignment yoga, en ze is nooit meer vertrokken. De driejarige Yoga Lerarenopleiding aan het Critical Alignment Instituut in Amsterdam rondde ze in 2017 af. Naast yogadocent is zij ook filmmaker.

Hatha yoga

Hatha yoga is de basis van alle fysieke yogavormen. De houdingen (asana’s) worden één voor één aandachtig ervaren, met een afwisseling van inspanning en ontspanning. De mentale houding is even belangrijk als de fysieke houding en de adem. Je leert om de dingen niet vanuit prestatiedrang te doen, maar juist vanuit acceptatie en geduld.

Fysiek √√√
Mentaal √√√
Tempo √√

USC-docenten

Lies Holtrop
heeft 40 jaar ervaring met yoga en meditatie en volgde in 2006 de vierjarige opleiding voor docent Traditionele Integrale Yoga bij Devine Life Society. Zij is tevens gecertificeerd Mindfulnesstrainer MBSR en volgt regelmatig bijscholingen in yoga en mindfulness. Bij het USC geeft zij Hatha yoga, Mindfulness yoga en de Mindfulness cursus.

Joana Gomes
vond na jaren van yoga beoefenen verdieping van haar passie bij de Yoga Academie Nederland. Daarnaast volgt ze regelmatig yogaworkshops in binnen- en buitenland.

Monique Ket
is meer dan tien jaar geleden gestart met yoga. Dit bracht haar zoveel goeds dat zij haar baan als projectmanager in de reclame heeft opgezegd om anderen te helpen ook dit goeds te vinden. Zij volgde de vierjarige Yoga Academie Nederland (YAN). Momenteel volgt zij de opleiding Yoga en Kanker.

Daniel Kemna
werd tot yogadocent opgeleid door David Swensson. Hij heeft een achtergrond in verschillende yogavormen. Bij het USC geeft hij momenteel Vinyasa yoga & Hatha yoga.

Ashtanga yoga

Ashtanga yoga gaat over het ontdekken en ontwikkelen van levenskracht (prana), zowel fysiek, spiritueel en emotioneel. Het is een intensieve vorm van yoga waar asana’s (yogahoudingen) zonder stoppen in een vaste volgorde verbonden worden tot een energetische flow.

Fysiek √√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√√√

USC-docenten

Tineke Veenhof
kwam tijdens haar studie aan de dansacademie voor het eerst in aanraking met yoga. Ze studeerde aan verschillende yoga-instituten en geeft bij het USC Ashtanga yoga, Vinyasa yoga en Slow flow yoga. Daarnaast is zij werkzaam als danser en theatermaker.

Martine Wieten
heeft de opleiding voor yogadocent gevolgd bij Delight Yoga in Amsterdam en volgt regelmatig bijscholingen, o.a. in Yoga therapy. Bij het USC geeft zij Ashtanga en Vinyasa yoga.

Deborah Hoeks
werd vanaf 2008 opgeleid tot docente kinderyoga, Power yoga, Hatha yoga, Yin yoga en Ashtanga vinyasa yoga. Ze is tevens werkzaam als massagetherapeut.

Maximiliaan Cohen
ontdekte met Ashtanga yoga de vorm die helemaal bij hem past. Hij volgde zijn opleiding bij Delight Yoga waar hij nu ook lesgeeft en blijft zich verder ontwikkelen via trainingen en workshops.

Vinyasa yoga

Vinyasa yoga is een fysiek uitdagende yogavorm waarbij statische lichaamshoudingen vloeiend, en op het ritme van de ademhaling, in elkaar overlopen. Het lijkt op Ashtanga yoga, maar er is minder nadruk op de spirituele kant en er is geen vaste volgorde van houdingen.

Fysiek √√√√√
Mentaal √√
Tempo √√√√√

USC-docenten

Tineke Veenhof
kwam tijdens haar studie aan de dansacademie voor het eerst in aanraking met yoga. Ze studeerde aan verschillende yoga-instituten, en geeft bij het USC Ashtanga yoga, Vinyasa yoga, Slow flow yoga en Yogadans. Daarnaast is zij werkzaam als danser en theatermaker.

Grazia Medeot
beoefent meer dan 30 jaar yoga en heeft ervaring in diverse yogavormen. Ze werd in 2003-2004 opgeleid tot docent bij Svaha Yoga in Amsterdam. Bij het USC geeft ze Vinyasa en Yin yang yoga.

Martine Wieten
heeft de opleiding voor yogadocent gevolgd bij Delight Yoga in Amsterdam en volgt regelmatig bijscholingen, o.a. in Yoga therapy. Bij het USC geeft zij Ashtanga en Vinyasa yoga.

Daniel Kemna
werd tot yogadocent opgeleid door David Swensson. Hij heeft een achtergrond in verschillende yogavormen. Bij het USC geeft hij momenteel Vinyasa yoga & Hatha yoga.

Yin yang yoga

In Yin yang yoga worden dynamische ‘Yang’ houdingen in een flow afgewisseld met statische ‘Yin’ houdingen. Het yang-onderdeel maakt de spieren sterk en soepel, de yin-houdingen richten zich op het onderliggende bindweefsel van gewrichten en organen.

Fysiek √√√√
Mentaal √√√
Tempo √√√

USC-docenten

Luzmar Izebelle
volgde in 2013 de opleiding tot yogadocent o.a. bij De Nieuwe Yoga School van Johan Noorloos. Bij het USC geeft zij Yin yang en Vinyasa yogacursussen, Basic yoga, Pilates en diverse soorten dans. Daarnaast is zij werkzaam als gewichtsconsulente, bewegings- en lifestylecoach.

Grazia Medeot
beoefent meer dan 30 jaar yoga en heeft ervaring in diverse yogavormen. Ze werd in 2003-2004 opgeleid tot docent bij Svaha Yoga in Amsterdam. Bij het USC geeft ze Vinyasa en Yin yang yoga.

Hannah Stork
beoefent sinds vele jaren verschillende soorten yoga en heeft haar opleiding tot vinyasa yogadocent in 2013 gevolgd bij Yoga Tree in de VS. Daarna heeft zij zich verdiept in Yin yoga tijdens een teacher training met Anat Geiger in Amsterdam.

Yin yoga

Yin yoga is de tegenhanger van Ashtanga en Vinyasa yoga. Alles verloopt langzaam en rustig, met tijd voor je lichaam en je gevoel in dat moment. De houdingen (meestal zittend/liggend) worden 3 tot 5 minuten aangehouden. Hierdoor werkt Yin yoga door op het bindweefsel, ontwikkel je flexibiliteit in diepere lagen van je lichaam en worden eventuele energetische blokkades opgeheven.

Fysiek √√√
Mentaal √√√√√
Tempo √

USC-docent

Barbara Falorni
volgde de Yin yoga teacher training bij Yagoy Amsterdam, nadat zij haar opleiding tot docent kinderyoga had afgerond. Ze is tevens werkzaam als holistisch masseur.

Raja yoga

Raja yoga

Bij Raja oftewel Koninklijke yoga staat zelfontwikkeling centraal. De lessen bestaan uit fysieke houdingen, concentratie oefeningen en praktische handvatten uit de yogafilosofie, die je in het dagelijks leven kunt toepassen. Zo train je lichaam en geest tegelijk!

Fysiek ***
Mentaal ***
Tempo **

USC-docent

Anna de Waard
volgt sinds 2012 de yoga docentenopleiding aan het Raja Yoga Instituut. Vanuit de basis van Hatha yoga geeft zij met groot enthousiasme verdieping aan de hogere stappen van Raja yoga.

Mindful yoga

De mindful yogales bestaat uit zachte yogahoudingen (asana’s), een bodyscan en een korte meditatie. Je oefent om van moment tot moment opmerkzaam te zijn op je lichaam, adem, gedachten en gevoelens. Op de mindfulnesspagina vind je alle informatie.

Fysiek √√
Mentaal √√√√√
Tempo √

USC-docenten

Lies Holtrop
heeft 40 jaar ervaring met yoga en meditatie en volgde in 2006 de 4-jarige opleiding voor docent Traditionele Integrale Yoga bij Devine Life Society (Bussum). Zij is tevens gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR en volgt regelmatig bijscholingen in yoga en mindfulness. Bij het USC geeft zij hatha yoga, mindful yoga en de mindfulness cursus. Lies is gecertificeerd lid (cat. 1) van de VMBN.

Lot Halsema
heeft ruim 10 jaar ervaring met yoga en meditatie en geeft sinds 2013 yogales na het doen van de 3-jarige opleiding transformatieve yoga. Daarnaast is zij gecertificeerd mindfulnesstrainer MBSR. Bij USC geeft ze mindful yoga.

Inschrijven

SEIZOEN 2018-2019

Inschrijving
Online of aan de balie.
Let op: bij USC Body & Mind kun je niet inschrijven.
De meest nabijgelegen balie is die van Amstelcampus sport & fitness; deze ligt om de hoek.

Startdata cursussen
Periode 1: in de week van 17 september 2018
Periode 2: in de week van 26 november 2018
Periode 3: in de week van 18 februari 2019
Periode 4: in de week van 29 april 2019

Locaties

USC Body & Mind
Tweede Boerhaavestraat 47B
1091 AL Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt (volledige indeling)
Cat. I studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten
Cat. III particulieren
Eenmalig inschrijfgeld € 10,-