EN

Soort: Passe-partout, Vechtsport

Shorinji kempo

Shorinji kempo

Deze moderne Japanse vorm van zelfverdediging onderscheidt zich van andere vechtsporten door de combinatie van Kongo Zen Meditaties en Boeddhistische filosofie.

Rooster

Kies een locatie…
 • Deze week

Week 24

Shorinji kempo bij het USC: hoe werkt het?

Shorinji kempo is een dynamische moderne vechtkunst opgericht in 1947 door Doshin So in Japan. Deze actieve vorm van zelfverdediging onderscheidt zich van andere vechtsporten door een specifieke methode om het zowel het lichaam als de geest te ontwikkelen, gecombineerd met een basisstudie van Kongo Zen Meditaties en Boeddhistische filosofie. Met een groeiend aantal leden wereldwijd en een actieve thuisbasis in Japan, is Shorinji kempo een internationaal erkende methode die effectieve en kalme zelfverdediging combineert met de ontwikkeling van een verbeterde mentale en fysieke gezondheid.

 • Je kunt 2x per week trainen, dinsdag en zaterdag: zie rooster.
 • Met je Shorinji kempo- of passe-partout abonnement kun je de trainingen volgen.
 • Beginners en gevorderden trainen samen.
 • Iedereen kan meedoen, jong en oud, vrouw of man.
 • Je kunt het gehele jaar door instromen in de trainingen.
 • Je bent altijd welkom voor een proefles. Meld je voor aanvang van de training aan de balie van sportcentrum Universum.
 • Met je abonnement kun je ook meedoen aan de conditietraining voor vechtsporters en de vrij trainen uren in sportcentrum Universum.
 • Je kunt kiezen uit een abonnement van 3, 6 of 12 maanden.

Training

 • Deze efficiënte methode van zelfverdediging is niet gebaseerd op kracht maar op een dieper begrip van balans, fysiologie en lichaamsbeweging.
 • Het is een trainingsysteem gericht op het in balans brengen van lichaam en geest. Om dit te bereiken gebruikt Shorinji kempo twee trainingsmethoden: een meditatief deel (goede houding, kalme en relaxte ademhaling) en de martial training (verbetering van zelfvertrouwen en vastberadenheid).
 • Shorinji kempo is een afwisselende, fysieke en mentale training.

Doel van de training

Doel van de training is je lichaam en geest in harmonie te laten functioneren, je persoonlijkheid ‘Jiko kakuritsu’ en je vermogen om bij te dragen aan vrede en welzijn voor zichzelf en anderen in de samenleving ‘Jita kyōraku’ te ontwikkelen. Vanuit de Zen Boeddhistische kenmerken, ‘Ken zen ichinyo‘ lichaam en geest zijn een, ‘Riki ai funi’ eenheid van kracht en liefde en ‘Kumite shutai’ training op basis van wederzijdse samenwerking, opponenten zijn partners. Leer jezelf ontdekken en op een inspirerende manier uit te dagen. Gebaseerd op traditionele Indiase en Chinese vechttechnieken, is Shorinji kempo er op gericht om de beoefenaar via een gestructureerde vorm van onderricht te vormen tot een individuele persoonlijkheid, die zowel de competentie als de karaktereigenschappen heeft om adequaat met confrontaties om te gaan.

Wear en gear

Voor de eerste (proef)training voldoet sportkleding. Daarna heeft een Shorinji kempo dogi de voorkeur. Deze zijn te koop bij de docent.

USC-docenten

De lessen worden gegeven door instructeur Jaap Stahlie (3e Dan), assistent instructeur Dennis Klonnek (2e Dan) en andere Shorinji kempo Dan Kenshi.

Passe-partout

Ben jij een sport-duizendpoot? Hou je van meerdere sportdisciplines? Dan is het passe-partout echt iets voor jou! Ook Shorinji kempo maakt deel uit van het passe-partout.

Neem een proefles!

Inschrijven

Shorinji kempo / halfjaar

Categorie I € 60,-

Categorie II € 117,-

Categorie III € 194.50

InschrijvenCategorie-indeling

Shorinji kempo / jaar

Categorie I € 100,-

Categorie II € 201,-

Categorie III € 354,-

InschrijvenCategorie-indeling

Shorinji kempo / kwartaal

Categorie I € 35.50

Categorie II € 65,-

Categorie III € 113.50

InschrijvenCategorie-indeling

SEIZOEN 2018-2019

Inschrijven
Online of aan de balie

Betaling per automatische incasso
Betalen per automatische incasso? Dat kan; voor studenten bij abo’s vanaf €150,- en voor niet-studenten bij abo’s vanaf €250,-. Check de info en voorwaarden voor maandelijks betalen voordat je het regelt aan jouw USC-balie.

Locaties

Sportcentrum Universum
Science Park 306
1098 XH Amsterdam
(020) 525 89 55

Route plannen via Google Maps


Toon op kaart

Delen

Categorie-indeling

Prijscategorieën beknopt (volledige indeling)
Cat. I studenten UvA en HvA, overige WO-studenten
Cat. II Medewerkers UvA/HvA, alumni HvA, AUV-leden UvA, overige HBO-studenten.
Cat. III particulieren
Inschrijfgeld  € 10,-