Adventure Race Amsterdam 2018

4 mei @ 19:00 - 5 mei @ 15:00

| €120
Adventure Race Amsterdam USC

Navigator? Teamspeler? Avonturier? All nighter? 1 keer ja, 3 keer nee? Zelfs dan is de Adventure Race Amsterdam voor jou!

Wat ga je doen: Adventure Race Amsterdam?

• In een team van 4 voer je opdrachten uit. Navigeren, kompasseren, mountainbiken, dat soort shizzle.
  • De Adventure Race Amsterdam (ARA) duurt ongeveer 14 uur. Als je wilt slapen kun je niet meedoen.
  • Iedereen kan meedoen: als je maar een team van 4 hebt (en niet hoeft te slapen).
  • ARA wordt georganiseerd door ASAC en USC.
  • Check de foto’s van vorig jaar om te zien wat je nou echt te wachten staat!

Wanneer is ARA?

De start is op vrijdag 4 mei rond zonsondergang. Je eindigt 14 uur later!

Wat kost dat?

Deelname is €120,- per team (incl. lunch en ARA-shirt in jouw maat: woohoo!).

Wat heb je nodig?

• Een mountainbike. Die kan je via ons huren voor €21,-. Dit is inclusief helm.
  • Check de volledige materiaallijst om je optimaal voor te bereiden.

Inschrijven voor ARA: hoe dan?

1. Bedenk of je mee wilt doen. De inschrijving sluit op 22 april. Neem de tijd, maar ook niet te veel: er is plek voor 30 teams.
  2. Zoek een team van 4 man/vrouw bij elkaar.
  3. Schrijf je team in: klikken!
  4. Zodra de betaling binnen is, neemt onze organisatie contact met je op. Daarin worden je 5 dingen gevraagd:
    1. Je teamnaam
    2. De namen van je teamgenoten
    3. De shirtmaten van je teamgenoten
    4. Hoeveel teamgenoten er een mountainbike willen huren.
    5. Komt jouw team uit voor een studie- of studenten(sport)vereniging? Geef dan ook de naam van je vereniging.

Wat kun je winnen?

• Meedoen aan een 14-uurs race maakt je sowieso al een winnaar, maar we zorgen er voor dat de echte winnaars ook met leuke prijzen naar huis gaan!
  • ARA kent een verenigingscompetitie. De beste studie- of studenten(sport)vereniging wint €250,-. De tweede studie- of studenten(sport)vereniging wint €100,-. LET OP: helaas kun je dit geld niet verzuipen in de kroeg. Het moet ten goede komen aan jouw vereniging. Is je team niet verbonden aan een vereniging, dan kun je deze prijs niet winnen.

Adventure race training

ARA is voor zowel beginnende als ervaren adventure racers. Beginner? Dan is het wel handig om wat skills onder de knie te krijgen. Doe mee aan de training op 17 of 25 april. De trainingen zijn identiek en beginnen om 19:00 uur bij USC Universum, het duurt ongeveer 2,5 uur. Er is een theoretisch en een praktisch deel. Benodigdheden: hardloopkleding, wat voeding, een kaarthoekmeter, kompas, hoofdlamp en pen en papier. Aanmelden voor een van de trainingen kan door een mailtje te sturen naar evenementen@usc.uva.nl. Ik zou er een volgen… But suit yourself!

Waar begin je nou eigenlijk aan?

Er zijn verschillende etappes (mountainbiken, hardlopen, kano) die je binnen de gestelde tijd moet afronden. Binnen de etappe moet je zoveel mogelijk checkpoints zien te vinden. Je tekent de checkpoints in op de wedstrijdkaart met behulp van coördinaten. Goed navigeren is belangrijker dan snel racen, want de checkpoints liggen verspreid en verstopt. Tussen de etappes door moet je ludieke Special Tasks verrichten, bijvoorbeeld boogschieten of touwklimmen. En… het gaat om fair play, dus geen telefoons, gps of andere navigatietools.

USC Adventure Race Amsterdam

Begin: